content image

KURO KAULAA KILPAILIJOIHIN

Panosta it-alan inhouse-osaamisen kasvattamiseen

Taklaa it-alan kohtaanto-ongelma kasvattamalla kauaskantoista inhouse-osaamista yritykseesi!

Jatka lukemista, niin kerromme miksi se kannattaa ja jaamme keinot, joiden avulla teet sen kustannustehokkaasti, vaivattomasti ja ennen kaikkea toimivasti.

Viisi painavaa syytä miksi juuri nyt on oikea aika toimia:

1. Digitalisaation vauhti kiihtyy: Vuoden 2020 tiukka taloustilanne herätti loputkin yritykset automatisoinnin aikakauteen ja pakotti olemassa olevat teknologiaratkaisut mikroskoopin alle. Budjetteja allokoitiin lennossa teknologiakehityshankkeisiin ja sama trendi jatkunee myös vuonna 2021.

2. Kilpailu it-alan osaajista kasvaa: Kun panostukset teknologiahankkeisiin kasvavat, kasvaa luonnollisesti myös kilpailu osaajista. Nyt jos koskaan tulisi yritysten panostaa kestävään kauaskantoiseen it-alan osaamisen kasvattamiseen yrityksen sisällä ja siten taklata it-alan osaajapulaa.

content image

3. Toimimalla nyt hankit merkittävän kilpailuedun: Työllistämällä ja sitouttamalla tulevaisuuden it-alan huipputekijät yritykseesi nyt, saat motivoituneita osaajia kasvamaan yrityksesi mukana, ylläpitämään ja jatkokehittämään yrityksesi teknologiaratkaisuja sekä tunnistamaan tulevia teknologiatarpeita ja siten pitämään yrityksesi teknologiakehityksen aallonharjalla.

4. Säästät kustannuksissa pitkällä tähtäimellä: Tulevaisuudessa et ole alati riippuvainen it-konsultointikumppaneistasi, vaan pystyt tekemään teknologiaratkaisujesi ylläpidon ja jatkokehityksen toimenpiteitä myös kasvattamiesi sisäisten it-resurssien voimalla.

5. It-osaajillesi kertyy arvokasta ymmärrystä yrityksesi toimialasta: Kasvattamillesi inhouse-osaajille kertyy konsultteja kattavampi kokonaiskuva toimialastasi, mikä mahdollistaa heille proaktiivisemman otteen myös teknologiakehitysprojekteissa.

content image

Miten it-alan inhouse-osaamisen kasvattaminen kannattaa aloittaa?

Yksinkertaisuudessaan siten, että rekrytoitte junioritason it-osaajia, panostatte heidän perehdyttämiseensä, tuette heitä teknologiataitojen kehittymisessä ja sitoutatte heitä yritykseenne tarjoamalla riittävän haastavia työtehtäviä ja mahdollisimman selkeän urapolun.

Toimarimme Jukka Pulkkinen kiteytti asian hyvin: ”Pitkäjänteinen tuki, johon junioriosaaja voi luottaa, nopeuttaa tuottavaan työhön kiinni pääsemistä, mikä puolestaan ruokkii motivaatiota ja lisää sitoutumista yritykseen. Kaikki nämä ovat tärkeitä tekijöitä, kun halutaan kasvattaa it-alan inhouse-osaamista kauaskantoisesti.”

Junioriosaajien kasvupotentiaaliin panostaminen vaatii siis myös yrityksen senioriosaajien aikaa, mitä aniharvoin on ylimääräistä antaa. Olemassa olevien it-resurssien lisäkuormittamiselle on kuitenkin vaihtoehto.

Anna Digitalentin kokeneiden it-alan ammattilaisten auttaa.

Ulkoista junioriosaajien tukeminen Digitalentille...

...me pidämme kehityskäyrän jyrkkänä & edistämme sitoutumista puolestasi

Merkittävin motivaattori Digitalentin perustamiselle oli kuroa it-alan osaajapulaa kiinni tekemällä junioriosaajien työllistämisestä yrityksille mahdollisimman vaivatonta.

Edelleen tavoitteemme on kannustaa yrityksiä panostamaan it-alan junioriosaajien potentiaaliin sekä auttaa yrityksiä junioriosaajien rekrytoinnissa, perehdyttämisessä, teknisten taitojen tukemisessa ja sitä kautta pitkäjänteisessä sitouttamisessa.

Ainutlaatuinen Talent Projects -konseptimme mahdollistaa it-alan junioriosaajien alkutaipaleen teknisen tuen ulkoistamisen Digitalentin kokeneille it-konsulteille. Kaikki konsulttimme ovat paitsi teknologiaosaamiseltaan taitavia, myös johtamistaidoiltaan kyvykkäitä ja halukkaita tukemaan junioriosaajia uransa alussa.

Lisäksi Digitalentin konsultit toimivat itse tuottavana resurssina yrityksellesi tarjoten myös omaa asiantuntijuuttaan yrityksesi teknologiahaasteiden ratkaisemiseksi.

Talent Projects -konsepti on kerännyt rutkasti kiitosta eri toimialojen asiakkailtamme niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Hetkellisen laastariratkaisun sijaan yrityksesi tekee kauaskantoisen sijoituksen tulevaisuuteen, samalla hankkien merkittävän edun kilpailijoihinsa nähden.

content image

OLEMME OSA AW GROUPIA, JA MYÖS SIKSI ERITYISEN VAHVA KUMPPANI

Digitalent toimii Suomessa Academic Workin ja AW Academyn rinnalla. Ekosysteemimme ansiosta olemme vahva kumppani etenkin it-alan ammattilaisten työllistämisessä.

Academic Work on yli 10 vuotta Suomessa toiminut Pohjoismaiden johtava nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys. Academic Work työllistää vuosittain tuhansia korkeakoulutettuja uran alkuvaiheen osaajia erityisesti tekniikan, it:n ja kaupallisille aloille.

AW Academy taas on kiihdytettyyn oppimiseen perustuva koulutusratkaisu, joka uudelleenkouluttaa pääosin alanvaihtajia osaamispulasta kärsiville aloille. AW Academy on uudelleenkouluttanut ja työllistänyt lähes 400 osaajaa yli sataan eri yritykseen pelkästään Suomessa.

Avullamme saat siis paitsi ammattitaitoista tukea it-alan junioriosaajillesi niin pitkäksi aikaa, kun tarve on, myös apua uusien osaajien houkuttelemiseen ja rekrytointiin.

Kaikki kätevästi yhdeltä luukulta.

Talent projects -konsepti

Tutustu tarkemmin Digitalentin ainutlaatuiseen konseptiin, jonka avulla kasvatat it-alan osaamista yritykseesi kestävästi ja kauaskantoisesti - ja vieläpä vaivattomasti!

Tutustu Talent Projects -konseptiin

Digitalentin tiimi & tarina

Emme ole vain teknisesti taitava joukko kehittäjiä. Koko tiimiämme yhdistää halu jakaa tietoa, oppia toisiltamme ja saada ihmiset ympärillämme kasvamaan.

Tutustu tiimiimme ja tarinaamme