content image

It-konsultointialaa uudistava Digitalent Suomeen

”Kuka hullu lanseeraa uuden liiketoiminnan globaalin pandemian keskellä!?”, on ollut se yleisin reaktio kertoessani, että olemme tuomassa Ruotsissa menestynyttä it-konsultointiyritys Digitalentia Suomeen juuri nyt. Tuon kysymyksen olemme esittäneet myös itsellemme useampaan otteeseen tiimimme kesken. Mutta tässä sitä ollaan: ydintiimi on kasassa, verkkosivut pystyssä ja valtava into vatsanpohjassa.

Maailmanlaajuinen poikkeustila on varmasti meille jokaiselle uutta, mutta uuden liiketoiminnan rantauttamista Suomeen olen päässyt tekemään aiemminkin. Vuonna 2017 alkoi AW Academyn tarina Suomen ensimmäisenä kiihdytetyn oppimisen intensiivikoulutusta tarjoavana kouluna. Matkani jo yli 300 alanvaihtajaa kouluttaneen AW Academyn kanssa on ollut vauhdikas ja nyt vuorossa on varmasti vieläkin hurjapäisempi reissu, kun Digitalent polkaistaan käyntiin tällaisena aikana.

Myönnän, että ihmisessä on oltava ripaus yllytyshulluutta sekä vauhdin ja vaarallisten tilanteiden himoa, kun tämän mittaluokan aloite päätetään viedä maaliin ennennäkemättömän poikkeuksellisissa oloissa. Mutta toisaalta maailmassa, jossa vain muutos on pysyvää ja joka voi lähes yhdessä yössä muuttua täysin toiseksi, tulee aina löytymään syitä olla tekemättä. Epävarmassa tilanteessa saattaa epäonnistua, mutta varmempaa on, että yrittämättä ei ole sitä pientäkään mahdollisuutta onnistua.

Rohkeus lähteä rakentamaan uutta liiketoimintaa poikkeusoloissa perustuu ennen kaikkea tuoreeseen, mutta osaavaan ja monimuotoiseen Digitalent-tiimiimme. Luottamusta tuo myös se, että Digitalentin bisnesmalli on kolmen toimintavuotensa aikana Ruotsissa osoittautunut tarpeelliseksi ja toimivaksi.

Lisäksi, koska Digitalent kuuluu AW Groupin suureen perheeseen, meillä on starttimoottorina myös innovatiivisuutta ja kokeilumentaliteettia arvostavan konsernin tuki.

Digitalent tuo markkinoille kaivatun osaamiskombon, jota yritykset arvostavat

Koska it-alan kokeneita osaajia ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi, suuri osa yrityksistä palkkaa junioreita ja kasvattaa heitä vuosien saatossa senioreiksi. Kasvupotentiaaliin sijoittaminen on viisasta sekä tuoreen osaamisen että sitoutuneiden tekijöiden saamiseksi, mutta se tuo usein mukanaan senioriteetin puutteesta johtuvan haasteen: junioriosaajien johtamiseen ja mentorointiin tarvitaan enemmän resursseja ja johtamisosaamista, kuin mitä monesti osataan etukäteen ennustaa. Tähän kipupisteeseen Digitalent tarjoaa ratkaisun.

Digitalentin it-konsulteilla on paitsi teknologiaosaamista, myös halua ja kyvykkyyttä johtaa junioreita valmentavalla ja mentoroivalla otteella. Arvotamme jo rekrytointiprosessissamme potentiaalisten konsulttiemme sosiaaliset taidot ja johtamiskyvyn yhtä korkealle kuin heidän tekniset taitonsa. Näin varmistamme osaamiskombon, joka tarjoaa kaivattua lisäarvoa yrityksille ratkaisemalla junioreiden johtamishaasteen.

AW Academyn toimitusjohtajana sain todistaa, kuinka mittava etu osaavasta mentorista on junioriosaajalle etenkin työsuhteen alussa. Kun tukea on saatavilla matalalla kynnyksellä, tuottavaan työhön pääseminen on nopeampaa ja kehityskäyrä pysyy jyrkkänä, mikä lisää entisestään motivaatiota ja sitä kautta myös sitoutumista yritykseen.

Mistä Digitalent löytää kokeneita it-alan ammattilaisia osaajapulasta kärsivällä alalla?

Tarjoamamme mahdollisuus henkilökohtaiselle kehittymiselle myös teknologiataitojen ulkopuolella on merkittävin valttikorttimme perusasioiden, kuten vahvan yrityskulttuurin ja kilpailukykyisen palkkauksen, lisäksi.

It-alalta löytyy paljon osaajia, jotka ovat motivoituneita kehittämään johtamistaitojaan teknologiataitojensa ohella, mutta etsivät vielä sopivinta tapaa tehdä niin. Digitalentilla konsulttimme pääsevät kerryttämään ja kehittämään johtamistaitojaan niin projektien, yksilöiden, kuin tiimin parissa, ja sitä kautta laajentamaan tulevia uramahdollisuuksiaan kasvamalla entistä pätevimmiksi ja halutummiksi osaajiksi.

Ruotsissa alkunsa saanut Digitalent on kolmen vuoden olemassaolonsa aikana kasvanut yhden henkilön ideasta 40 hengen joukoksi. Tänä päivänä he ovat mukana monipuolisissa projekteissa Ruotsin suurimman verkkokauppa-alustan rakentamisesta yksittäisten osaajien mentorointiin.

Jännityksellä odotan, millaisiin projekteihin tulemme Suomessa jättämään sormenjälkemme tulevaisuudessa. Jos sinulla on ajatuksia mahdollisesta yhteistyöstä tai haluat osaksi Digitalentin tiimiä, ole yhteydessä!

// Jukka Pulkkinen, +358 50 447 27 47

Lisää artikkeleita